Blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Jan Boekel werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol als account executive.

 • Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:
 • Je carrière een succes te maken, ook als het even duurt om je superpower te vinden
 • Je superpowers te ontdekken en te ontwikkelen
 • Je steentje bij te dragen aan het welzijn van anderen
  • Jan Boekel werkt als Account Executive bij Bizzomate. In de ruim 3,5 jaar dat hij nu in dienst is had hij verschillende rollen. Niet alle rollen waren hem op het lijf geschreven, maar hebben hem uiteindelijk veel bijgebracht. Daardoor heeft hij in zijn huidige commerciële rol een sterke inhoudelijke basis om klanten zo goed mogelijk te adviseren.

   “Voor ik startte bij Bizzomate heb ik negen jaar lang in verschillende commerciële rollen gewerkt bij een internationaal papierbedrijf. Ik was op zoek naar een nieuwe impuls, omdat ik het gevoel had dat mijn werk niet helemaal bij mij paste. Een coach adviseerde mij om eens aan bekenden te vragen wat zij deden, waarna ik in gesprek raakte met iemand die bij Bizzomate werkte. Ik raakte geïnspireerd door het werken met low-code, de ongedwongen sfeer, passie en behulpzaamheid van de medewerkers. Ik heb toen het roer omgegooid en ben bij Bizzomate gaan werken als Mendix-consultant.”

   Ander werk bij hetzelfde bedrijf
   “Ik dacht dat werken als consultant echt bij mij zou passen, maar ik kwam niet helemaal lekker uit de verf. Tegelijkertijd bevielen de cultuur van Bizzomate, de medewerkers en de klanten mij wel heel goed. Met elkaar zijn we toen gaan kijken in welke rol ik beter tot mijn recht zou komen. Toen ben ik scrum master geworden, een rol die binnen Bizzomate formeel nog maar kort bestond maar waar al wel veel werk voor was. De kennis van low-code die ik inmiddels had opgedaan, kon ik combineren met de kwaliteiten die ik dankzij mijn commerciële achtergrond heb opgedaan.”

   “Het is heel bijzonder dat je bij Bizzomate de ruimte en gelegenheid krijgt om op zoek te gaan naar de rol die bij je past. Het werk van Mendix-consultant past misschien niet helemaal bij mij, maar ik ben er wel volledig voor gegaan. Dat wordt gewaardeerd, en dat maakt dat ik naar een positie ben toegegroeid die voor mij en Bizzomate positief zijn uitgepakt. Inmiddels heb ik de volgende stap gezet naar de rol van account executive. Dat is een logisch vervolg op de rol van scrum master, waarin ik in de loop der tijd steeds meer commerciële vragen op mijn bordje kreeg. Vanuit Bizzomate krijg ik volop ondersteuning hierin. Zo zet ik de kennistijd die iedere medewerker hier krijgt in om mijn master Management te halen via een deeltijdstudie aan de Open Universiteit.”

   Hoge gunfactor, maar hoe benut je die?
   Bij Bizzomate wordt het ontdekken en ontwikkelen van je superpowers gestimuleerd. Jan kreeg beter inzicht in zijn superpowers tijdens een training presentatievaardigheden die hij vanuit Bizzomate volgde. “Veel mensen vertellen mij dat ik een hoge gunfactor heb. Dat is natuurlijk mooi, maar het is iets waar ik me niet heel bewust van was. Tijdens die training kwam ik er achter dat die hoge gunfactor weinig betekende als ik het niet koppelde aan een sterk inhoudelijk verhaal. Het zorgde ervoor dat ik sindsdien altijd mijn presentaties grondig voorbereid, me inleef in mijn publiek, hun uitdagingen, en wat ik zelf uit de meeting wil halen. Ik merk dat dankzij die tijd die ik in een goede voorbereiding steek, mijn superpower ‘de gunfactor’ ook weer wordt versterkt.”

   Die grondige voorbereiding is juist weer minder van belang bij het vrijwilligerswerk dat Jan vanuit Bizzomate doet. Hij werkt een halve dag in de week als klusjesman bij een zorgboerderij in de buurt van zijn woonplaats. “Ik probeer eigenlijk altijd het klusje op te pakken dat het meest waardevol of urgent is, maar het lukt me niet altijd om dat ook af te maken. Doordat ik er vaker kom, krijg ik steeds meer een band met de deelnemers. Dat betekent wel dat je soms van plan bent samen een vogelhuisje te maken, maar dat er niets van terecht komt omdat je een hele middag met iemand in gesprek bent. Dat geeft uiteraard helemaal niks, het is juist mooi dat je zo je steentje kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners. Het is voor mij ook heel ontspannen om het zo te benaderen. In mijn werk bij Bizzomate probeer ik altijd vast te stellen wat ik ergens uit wil halen en hoe ik dat kan doen, terwijl ik met vrijwilligerswerk op een heel andere manier van meerwaarde ben. Dat had ik vooraf nooit voorzien, maar het werk en de tijd die je hieraan mag besteden, vind ik daardoor heel waardevol.”

   Is werken bij Bizzomate iets voor jou?
   Vind jij net als Jan de omgeving waarin je werkt minstens net zo belangrijk als het werk zelf, en ben jij ook zo’n doorzetter? Kijk dan eens naar onze vacatures.

Meer lezen?

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.

news

Marc Gelissen: “Wij willen het leukste en beste bedrijf zijn om mee en voor te werken, nu en over 10 jaar”

Hoe ziet oprichter Marc de toekomst? Werken we over 10 jaar nog steeds zonder managers? En welke type klanten hebben we dan?

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.

news

Marc Gelissen: “Wij willen het leukste en beste bedrijf zijn om mee en voor te werken, nu en over 10 jaar”

Hoe ziet oprichter Marc de toekomst? Werken we over 10 jaar nog steeds zonder managers? En welke type klanten hebben we dan?