Blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Jan Boekel werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol als account executive.

 • Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:
 • Je carrière een succes te maken, ook als het even duurt om je superpower te vinden
 • Je superpowers te ontdekken en te ontwikkelen
 • Je steentje bij te dragen aan het welzijn van anderen
  • Jan Boekel werkt als Account Executive bij Bizzomate. In de ruim 3,5 jaar dat hij nu in dienst is had hij verschillende rollen. Niet alle rollen waren hem op het lijf geschreven, maar hebben hem uiteindelijk veel bijgebracht. Daardoor heeft hij in zijn huidige commerciële rol een sterke inhoudelijke basis om klanten zo goed mogelijk te adviseren.

   “Voor ik startte bij Bizzomate heb ik negen jaar lang in verschillende commerciële rollen gewerkt bij een internationaal papierbedrijf. Ik was op zoek naar een nieuwe impuls, omdat ik het gevoel had dat mijn werk niet helemaal bij mij paste. Een coach adviseerde mij om eens aan bekenden te vragen wat zij deden, waarna ik in gesprek raakte met iemand die bij Bizzomate werkte. Ik raakte geïnspireerd door het werken met low-code, de ongedwongen sfeer, passie en behulpzaamheid van de medewerkers. Ik heb toen het roer omgegooid en ben bij Bizzomate gaan werken als Mendix-consultant.”

   Ander werk bij hetzelfde bedrijf
   “Ik dacht dat werken als consultant echt bij mij zou passen, maar ik kwam niet helemaal lekker uit de verf. Tegelijkertijd bevielen de cultuur van Bizzomate, de medewerkers en de klanten mij wel heel goed. Met elkaar zijn we toen gaan kijken in welke rol ik beter tot mijn recht zou komen. Toen ben ik scrum master geworden, een rol die binnen Bizzomate formeel nog maar kort bestond maar waar al wel veel werk voor was. De kennis van low-code die ik inmiddels had opgedaan, kon ik combineren met de kwaliteiten die ik dankzij mijn commerciële achtergrond heb opgedaan.”

   “Het is heel bijzonder dat je bij Bizzomate de ruimte en gelegenheid krijgt om op zoek te gaan naar de rol die bij je past. Het werk van Mendix-consultant past misschien niet helemaal bij mij, maar ik ben er wel volledig voor gegaan. Dat wordt gewaardeerd, en dat maakt dat ik naar een positie ben toegegroeid die voor mij en Bizzomate positief zijn uitgepakt. Inmiddels heb ik de volgende stap gezet naar de rol van account executive. Dat is een logisch vervolg op de rol van scrum master, waarin ik in de loop der tijd steeds meer commerciële vragen op mijn bordje kreeg. Vanuit Bizzomate krijg ik volop ondersteuning hierin. Zo zet ik de kennistijd die iedere medewerker hier krijgt in om mijn master Management te halen via een deeltijdstudie aan de Open Universiteit.”

   Hoge gunfactor, maar hoe benut je die?
   Bij Bizzomate wordt het ontdekken en ontwikkelen van je superpowers gestimuleerd. Jan kreeg beter inzicht in zijn superpowers tijdens een training presentatievaardigheden die hij vanuit Bizzomate volgde. “Veel mensen vertellen mij dat ik een hoge gunfactor heb. Dat is natuurlijk mooi, maar het is iets waar ik me niet heel bewust van was. Tijdens die training kwam ik er achter dat die hoge gunfactor weinig betekende als ik het niet koppelde aan een sterk inhoudelijk verhaal. Het zorgde ervoor dat ik sindsdien altijd mijn presentaties grondig voorbereid, me inleef in mijn publiek, hun uitdagingen, en wat ik zelf uit de meeting wil halen. Ik merk dat dankzij die tijd die ik in een goede voorbereiding steek, mijn superpower ‘de gunfactor’ ook weer wordt versterkt.”

   Die grondige voorbereiding is juist weer minder van belang bij het vrijwilligerswerk dat Jan vanuit Bizzomate doet. Hij werkt een halve dag in de week als klusjesman bij een zorgboerderij in de buurt van zijn woonplaats. “Ik probeer eigenlijk altijd het klusje op te pakken dat het meest waardevol of urgent is, maar het lukt me niet altijd om dat ook af te maken. Doordat ik er vaker kom, krijg ik steeds meer een band met de deelnemers. Dat betekent wel dat je soms van plan bent samen een vogelhuisje te maken, maar dat er niets van terecht komt omdat je een hele middag met iemand in gesprek bent. Dat geeft uiteraard helemaal niks, het is juist mooi dat je zo je steentje kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners. Het is voor mij ook heel ontspannen om het zo te benaderen. In mijn werk bij Bizzomate probeer ik altijd vast te stellen wat ik ergens uit wil halen en hoe ik dat kan doen, terwijl ik met vrijwilligerswerk op een heel andere manier van meerwaarde ben. Dat had ik vooraf nooit voorzien, maar het werk en de tijd die je hieraan mag besteden, vind ik daardoor heel waardevol.”

   Is werken bij Bizzomate iets voor jou?
   Vind jij net als Jan de omgeving waarin je werkt minstens net zo belangrijk als het werk zelf, en ben jij ook zo’n doorzetter? Kijk dan eens naar onze vacatures.

Meer lezen?

bizzomates

Met trots stellen we voor: Happiness Officer Anouk

Sinds februari werkt Anouk bij Bizzomate als de derde Happiness Officer. Haar levensmotto is “geneet van t laeve” en dat merken we!

blog

Een nieuwe baan bij Bizzomate, zo zijn jouw eerste maanden

Bij Bizzomate krijgt iedere nieuwe collega de eerste 3 maanden een buddy, zodat je een vliegende start hebt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jordy Delahaije

Jordy Delahaije werkt negen jaar bij Bizzomate De eerste drie jaar werkte hij op de support-afdeling, nu is hij senior Mendix consultant.

news

Vierde ‘Great Place To Work’-certificering op rij

Persbericht over onze 4de Great Place to Work certificering

news

Wat doet een Mendix developer? Kijk mee bij de dag van Koen Hofs!

Vraag jij je ook af wat een Mendix developer doet? Kijk mee bij de dag van Koen en ontdek of Mendix development iets voor jou is!

news

Bizzomate wint twee internationale Mendix partner awards

Wat houden deze 2 prijzen in en wat betekent dit voor Bizzomate? Lees het persbericht...

news

Bizzomate behaalt Mendix Platinum Partner-status

Deze status wordt toegekend aan partners die toewijding en uitmuntende prestaties hebben laten zien.

blog

Low-code vs high-code | De belangrijkste verschillen

Lees de belangrijkste redenen waarom we bij Bizzomate werken met Mendix low-code.

blog

Wat is Mendix? | Ontdek wat het is & hoe Mendix werkt

Leer wat Mendix is! Dompel jezelf onder in Mendix en ontdek waarom het een game-changer is in IT. Begin jouw low-code avontuur vandaag nog!

bizzomates

Achtergrondverhaal: Davy Heutmekers

“Door de goede begeleiding van ervaren collega’s binnen Bizzomate heb ik low-code mijzelf snel eigen kunnen maken."

bizzomates

Met trots stellen we voor: Happiness Officer Anouk

Sinds februari werkt Anouk bij Bizzomate als de derde Happiness Officer. Haar levensmotto is “geneet van t laeve” en dat merken we!

blog

Een nieuwe baan bij Bizzomate, zo zijn jouw eerste maanden

Bij Bizzomate krijgt iedere nieuwe collega de eerste 3 maanden een buddy, zodat je een vliegende start hebt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jordy Delahaije

Jordy Delahaije werkt negen jaar bij Bizzomate De eerste drie jaar werkte hij op de support-afdeling, nu is hij senior Mendix consultant.

news

Vierde ‘Great Place To Work’-certificering op rij

Persbericht over onze 4de Great Place to Work certificering

news

Wat doet een Mendix developer? Kijk mee bij de dag van Koen Hofs!

Vraag jij je ook af wat een Mendix developer doet? Kijk mee bij de dag van Koen en ontdek of Mendix development iets voor jou is!

news

Bizzomate wint twee internationale Mendix partner awards

Wat houden deze 2 prijzen in en wat betekent dit voor Bizzomate? Lees het persbericht...

news

Bizzomate behaalt Mendix Platinum Partner-status

Deze status wordt toegekend aan partners die toewijding en uitmuntende prestaties hebben laten zien.

blog

Low-code vs high-code | De belangrijkste verschillen

Lees de belangrijkste redenen waarom we bij Bizzomate werken met Mendix low-code.

blog

Wat is Mendix? | Ontdek wat het is & hoe Mendix werkt

Leer wat Mendix is! Dompel jezelf onder in Mendix en ontdek waarom het een game-changer is in IT. Begin jouw low-code avontuur vandaag nog!

bizzomates

Achtergrondverhaal: Davy Heutmekers

“Door de goede begeleiding van ervaren collega’s binnen Bizzomate heb ik low-code mijzelf snel eigen kunnen maken."