Bizzomates

Achtergrondverhaal: Rosalie Zuijderwijk

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Rosalie Zuijderwijk, oud-student aan de Rockacademie, is dit jaar gestart als Junior Mendix Consultant.

Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:

  • te ontdekken, te proberen en van je fouten te leren;
  • mee te kijken met ervaren collega’s;
  • zelfstandigheid en autonomie te ontwikkelen.

Begin dit jaar startte Rosalie Zuijderwijk als kersverse Bizzomate. En dat terwijl een carrière in tech niet voor de hand lag, als oud-student van de Rockacademie. Hoewel, haar eerdere werk als sound engineer kende ook veel technologische aspecten. En zelf een computer bouwen, daar draait Rosalie haar hand ook niet voor om. 

“Sinds januari 2021 werk ik als Junior Mendix Consultant bij Bizzomate en dat bevalt echt heel goed. Ik kom uit een compleet andere sector. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg, als gitarist en audio engineer. Dat heeft inderdaad vrij weinig met IT te maken. Ik werkte als zzp’er in een studio, waar ik van alles deed met audio. Muziek opnemen, inspelen, editen en mixen. Het leukste vond ik sound design; dat deden we daar bijvoorbeeld ook voor de de attracties van de Efteling. We ontwikkelden de geluidseffecten van de attracties, de geluidsbeleving buiten de muziek.”

“Ondanks dit leuke werk besloot ik toch dat ik een andere richting wilde inslaan. Corona versnelde dat besluit en IT sprong er voor mij meteen uit. Ik heb altijd affiniteit gehad met computers. Ik heb ook een eigen pc gebouwd. Als audio engineer was ik ook veel met technologie bezig, eigenlijk werk je daar op het snijvlak van creativiteit en technologie. Juist die combinatie vind ik gaaf, en dat zie ik ook nu in mijn huidige functie.
Ik dacht altijd dat je een soort whizzkid moest zijn als je in de IT wilde werken. Dat je heel goed moest kunnen rekenen. Dat kon toch niets voor mij zijn? Ik heb dyscalculie! Dat hoeft dus helemaal geen bezwaar te zijn, ik heb nog geen getalletje hoeven uitrekenen. 

Het gaat hier om analytisch denken, dat heb je wel nodig. Vraagstukken in stukjes kunnen ophakken. Mensen denken bij technologie misschien niet direct aan creativiteit, maar er zijn zoveel manieren om creativiteit toe te passen; hier moet je denken in oplossingen, ook voor de klant.” 

“Maar waar begin je, als niet-techneut? Er is zoveel keuze; design, programmeren, AI, en dan nog alle verschillende programmeertalen… Dat is best intimiderend als je net begint. Iemand in mijn omgeving attendeerde me op Mendix low-code. Daar ben ik ingedoken en ik heb cursussen gedaan bij hun academy. Dat deed ik vooral om te testen of ik het echt leuk vond. Maar het sloeg zo goed aan, dat ik meteen een eigen appje ben gaan bouwen, Dat vond ik zo leuk, dat ik er in verder wilde.

Via een vriend heb ik bij Bizzomate een balletje opgegooid. Ik was aanvankelijk wel bang dat mijn achtergrond iets te grappig zou zijn voor Bizzomate. Maar mijn opleiding was juist heel aansprekend, vonden ze hier. Nu werk ik aan een project voor de Universiteit van Maastricht. Eerst keek ik alleen mee, om te leren, maar ze willen me nu als vaste kracht op het project, dus dat is heel tof. Het is erg leuk om nu al het vertrouwen te krijgen en om al vol mee te draaien. Product design en user experience spreken me zeer aan, maar ik hou oren en ogen open om alles in me op te nemen. Er is bij Bizzomate gelukkig ook veel ruimte om te ontdekken.” 

Bizzomate geeft vertrouwen

“Het familiegevoel van Bizzomate springt er voor mij echt uit. Ik wist ook niet wat ik kon verwachten, ik was zzp’er. Maar iedereen gaf me een heel welkom gevoel. Ik mocht overal meekijken en kwam echt in een warm bad terecht.”

“Ik vind het erg leuk dat er zoveel ruimte is voor zelfontplooiing. Als je interesse hebt in een bepaald werkveld, dan kun je je daar in verdiepen en ondersteuning krijgen, en je krijgt er de tijd voor. Bizzomate zet vol in op zelfstandigheid en autonomie. Ze geven veel vertrouwen aan hun mensen. Als je een probleem ziet, mag je het oplossen, zonder allerlei leidinggevenden om toestemming te hoeven vragen. Dat vind ik een sterk punt. Bizzomates staan ook open voor feedback, dat zit in het dna van het bedrijf.” 

Maatschappelijke doelen

“Naast ons werk krijgen we de kans om tien procent van onze tijd te besteden aan maatschappelijke doelen. De een is buddy voor eenzame ouderen, de ander werkt in het Ronald McDonald-huis. Alle Bizzomates kunnen die tijd invullen op hun manier. Omdat ik nieuw ben, heb ik nog geen vast project waar ik aan werk, maar ik zou graag iets doen met muziek. De komende tijd ga ik me daar meer in verdiepen.”

The Voice of Holland

“Nu ik bij Bizzomate werk, ben ik hobbymatig zelfs meer met muziek gaan doen. Dat had ik niet verwacht. Ik pakte tijdens mijn vorige baan mijn gitaar alleen nog op als het voor een klus was. Nu voelt het veel natuurlijker en vind ik het leuk om te spelen. Ik speel in een coverband, we hebben meegedaan aan The Voice of Holland. En met een vriendin vorm ik een duo, waarmee we op feesten en bruiloften spelen. Maar ja, dat ligt nu even stil door Corona.”

“Gelukkig heb ik tof werk. De Bizzomate-cultuur gun ik iedereen. Het is nooit te veel gevraagd als je ergens wilt meekijken, iedereen staat daarvoor open. Mensen zijn hier leergierig en willen kennis delen, heerlijk! “

Meer lezen?

bizzomates

Met trots stellen we voor: Happiness Officer Anouk

Sinds februari werkt Anouk bij Bizzomate als de derde Happiness Officer. Haar levensmotto is “geneet van t laeve” en dat merken we!

blog

Een nieuwe baan bij Bizzomate, zo zijn jouw eerste maanden

Bij Bizzomate krijgt iedere nieuwe collega de eerste 3 maanden een buddy, zodat je een vliegende start hebt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jordy Delahaije

Jordy Delahaije werkt negen jaar bij Bizzomate De eerste drie jaar werkte hij op de support-afdeling, nu is hij senior Mendix consultant.

news

Vierde ‘Great Place To Work’-certificering op rij

Persbericht over onze 4de Great Place to Work certificering

news

Wat doet een Mendix developer? Kijk mee bij de dag van Koen Hofs!

Vraag jij je ook af wat een Mendix developer doet? Kijk mee bij de dag van Koen en ontdek of Mendix development iets voor jou is!

news

Bizzomate wint twee internationale Mendix partner awards

Wat houden deze 2 prijzen in en wat betekent dit voor Bizzomate? Lees het persbericht...

news

Bizzomate behaalt Mendix Platinum Partner-status

Deze status wordt toegekend aan partners die toewijding en uitmuntende prestaties hebben laten zien.

blog

Low-code vs high-code | De belangrijkste verschillen

Lees de belangrijkste redenen waarom we bij Bizzomate werken met Mendix low-code.

blog

Wat is Mendix? | Ontdek wat het is & hoe Mendix werkt

Leer wat Mendix is! Dompel jezelf onder in Mendix en ontdek waarom het een game-changer is in IT. Begin jouw low-code avontuur vandaag nog!

bizzomates

Achtergrondverhaal: Davy Heutmekers

“Door de goede begeleiding van ervaren collega’s binnen Bizzomate heb ik low-code mijzelf snel eigen kunnen maken."

bizzomates

Met trots stellen we voor: Happiness Officer Anouk

Sinds februari werkt Anouk bij Bizzomate als de derde Happiness Officer. Haar levensmotto is “geneet van t laeve” en dat merken we!

blog

Een nieuwe baan bij Bizzomate, zo zijn jouw eerste maanden

Bij Bizzomate krijgt iedere nieuwe collega de eerste 3 maanden een buddy, zodat je een vliegende start hebt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jordy Delahaije

Jordy Delahaije werkt negen jaar bij Bizzomate De eerste drie jaar werkte hij op de support-afdeling, nu is hij senior Mendix consultant.

news

Vierde ‘Great Place To Work’-certificering op rij

Persbericht over onze 4de Great Place to Work certificering

news

Wat doet een Mendix developer? Kijk mee bij de dag van Koen Hofs!

Vraag jij je ook af wat een Mendix developer doet? Kijk mee bij de dag van Koen en ontdek of Mendix development iets voor jou is!

news

Bizzomate wint twee internationale Mendix partner awards

Wat houden deze 2 prijzen in en wat betekent dit voor Bizzomate? Lees het persbericht...

news

Bizzomate behaalt Mendix Platinum Partner-status

Deze status wordt toegekend aan partners die toewijding en uitmuntende prestaties hebben laten zien.

blog

Low-code vs high-code | De belangrijkste verschillen

Lees de belangrijkste redenen waarom we bij Bizzomate werken met Mendix low-code.

blog

Wat is Mendix? | Ontdek wat het is & hoe Mendix werkt

Leer wat Mendix is! Dompel jezelf onder in Mendix en ontdek waarom het een game-changer is in IT. Begin jouw low-code avontuur vandaag nog!

bizzomates

Achtergrondverhaal: Davy Heutmekers

“Door de goede begeleiding van ervaren collega’s binnen Bizzomate heb ik low-code mijzelf snel eigen kunnen maken."