Bizzomates

Achtergrondverhaal: Jort Langendijk

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Jort Langendijk is ruim een jaar actief bij Bizzomate en combineert studie, werk en MVO-projecten.

Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:

  • Terug te geven aan de maatschappij;
  • Te werken en te leren op een manier die past bij je vaardigheden en achtergrond;
  • Initiatief te nemen en zo je steentje bijdragen aan gezamenlijk succes.

Jort is Mendix consultant bij Bizzomate. Nadat hij een aantal studies combineerde met verschillende werkzaamheden in de IT is hij in april 2021 bij Bizzomate begonnen. Zijn werk als Mendix consultant combineert hij met de afronding van zijn studie informatica aan de Open Universiteit.

“Oorspronkelijk ben ik een studie technische wiskunde gestart, waarna ik ben geswitcht naar econometrie. Die studies bleken uiteindelijk niet helemaal bij me te passen. Omdat ik inmiddels genoeg affiniteit had met IT ben ik van daaruit gestart bij een IT-detacheerder waar diploma’s geen vereiste waren, en zo ben ik het vak in gerold.”

“Daar heb ik mijzelf vrij snel Mendix en low-code geleerd, maar ik miste uitdaging. Om mezelf te verdiepen ben ik toen gestart met de studie Technische Informatica aan de Open Universiteit. Desondanks zocht ik naar een plek die mij meer uitdaging kon bieden. Ik was in mijn vorige baan vooral bezig met beheer, maar wilde richting consultancy. Bizzomate werd mij door diverse mensen aangeraden omdat ze al vele jaren een gevestigde naam zijn op het vlak van Mendix en low-code, waarna we in gesprek zijn geraakt.”

“Bizzomate bood aan om mijn opleiding over te nemen, en het vooruitzicht om niet alleen op het gebied van low-code, maar ook op consultancy uitgedaagd te worden. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor Bizzomate. In mijn huidige rol ben ik als allround Mendix consultant voor een klant bezig met de afronding van een applicatie die het bestelproces optimaliseert. Zo’n allround rol spreekt mij aan, ik vind het fijn om alles goed te kunnen zodat ik ook in mijn eentje zo’n project zou kunnen draaien. Bij Bizzomate is er ook ruimte om een expertise te kiezen, of juist een allrounder te worden.”

Je collega’s op een andere manier leren kennen
Binnen Bizzomate heeft Jort zich in korte tijd ontpopt als een van de kartrekkers van de MVO-missie die Bizzomate heeft, en is hij lid van het MVO-gilde. “Toen ik aan de slag ging bij Bizzomate wist ik wel dat je hier 10% van je tijd bezig bent met verschillende MVO-projecten, maar toen wist ik nog niet hoe leuk en betekenisvol ik dit zou gaan vinden. Inmiddels probeer ik me volop in te zetten hiervoor. Zelf ga ik geregeld wandelen met een oudere vrouw die nog maar een paar procent van haar zicht heeft.”

“Samen met Stichting Present spoor ik mijn collega’s ook aan om samen een dag te helpen bij verhuizingen, de aanleg van een tuin of kozijnen en muren die gewit moeten worden. Je leert je collega’s zo op een andere manier kennen, tegelijkertijd geeft het mij veel energie en motiveert het mij enorm om anderen op deze manier te kunnen helpen.”

MVO maakt je een betere consultant
De tijd die Jort aan MVO-projecten besteedt, helpt hem ook in zijn dagelijkse werkzaamheden. “Ik merk dat ik in mijn functie als consultant veel heb aan de sociale vaardigheden die je opdoet bij het helpen en begeleiden van mensen. Als consultant heb je die weer nodig om een klant te overtuigen, of te behoeden voor een oplossing die je zelf misschien niet verstandig vindt. Het is zoveel meer dan alleen een applicatie bouwen. Je leert bedrijven kennen; je moet je inleven in de strategie en van daaruit de beste oplossing bedenken en maken.”

Zo is werken bij Bizzomate voor Jort een combinatie van alle zaken die hij belangrijk vind in zijn werk: “Gezellige collega’s met veel kennis, de mogelijkheid om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen met voldoende uitdaging en de ruimte om ook op maatschappelijk vlak een bijdrage te leveren. Er zijn veel bedrijven met goede sfeer, veel kennis of ruime mogelijkheden, maar er zijn er weinig die dit totaalpakket bieden.”

Is werken bij Bizzomate iets voor jou?
Wil je ook iets teruggeven aan de maatschappij? En zoek je net als Jort een baan die is afgestemd op jouw vaardigheden en groeimogelijkheden? Kijk dan eens naar onze vacatures

Meer lezen?

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Jan werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Jan werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.