Bizzomates

Achtergrondverhaal: Jelle Boomsma

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Jelle Boomsma, werkt al negen jaar bij Bizzomate en krijgt nog steeds energie van klantproblemen doorgronden van bedrijven uit hele diverse branches.

Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:

  • in je eigen tempo te groeien;
  • je eigen keuzes te maken over je ontwikkelrichting;
  • je samen met je collega’s in te zetten voor de maatschappij. 

Jelle studeerde Business, IT en Management aan de Hogeschool van Rotterdam. In 2011 liep hij voor zijn opleiding stage bij Mendix. Daar ontmoette hij één van de partners van Bizzomate. Omdat hij door zijn stage al behoorlijk wat Mendix-kennis had, werd hij na zijn afstuderen gevraagd bij Bizzomate te komen werken. Jelle werkt nu bijna negen jaar bij Bizzomate als Mendix Consultant. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opleidingstraject voor nieuwe medewerkers.

“Wat ik heel fijn vind aan hier werken is dat je de tijd krijgt om je te ontwikkelen. We werken in projectteams en in toen ik net begon bij Bizzomate lag de verantwoordelijkheid voor een klant altijd bij iemand anders en had ik vooral operationele taken. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer klantcontact en mocht ik meer meedenken over de architectuur en hoe we klantproblemen het beste konden oplossen. Op een dag mocht ik zelf een team gaan leiden en had ik zelf mensen onder mijn hoede. Dat voelde als een heel natuurlijk proces.”

Afwisselende klanten 

“In mijn huidige rol als Mendix Consultant is het niet eens het bouwen van applicaties voor klanten wat ik het tofst vind. Je tijdelijk helemaal onderdompelen in de werkwijze van een klant vind ik het meest interessant. Het is nodig want alleen zo kun je de software zo goed mogelijk bouwen. De ene keer is dat een scheepsbouwer, dan weer een verzekeraar of een asbestsaneerder. Allemaal hebben ze totaal andere werkprocessen. Ik heb inmiddels al meer dan 25 bedrijven van binnen bekeken en het steeds opnieuw écht begrijpen van klantproblemen blijf ik enorm interessant vinden.”  

Je ontwikkelen in een richting die bij je past

“Ik heb hier ook vanaf het begin af aan het gevoel gehad ik dat me kon ontwikkelen in de richting die het best bij me past. Ik heb anderhalf jaar lesgegeven op de Hogeschool Rotterdam. Daar kwam ik er al achter dat het me veel voldoening geeft om andere jonge mensen op te leiden en te begeleiden. Deze vaardigheden heb ik hier door kunnen ontwikkelen. Ik zit nu in het opleidingsgilde en ben verantwoordelijk voor het opleidingstraject voor nieuwe mensen. Dit traject bestaat uit een set opdrachten die ik heb ontwikkeld waarbij de meest voorkomende klantvragen aan bod komen. Dit traject heb ik helemaal zelf opgebouwd en blijf ik uitbouwen.” 

“Daarnaast geef ik vaak klant trainingen en weten mensen die extra kennis nodig hebben binnen Bizzomate mij ook altijd te vinden. Ik wil ook graag nog verder groeien in de opleidingsrol die ik hier heb. Nu we als Bizzomate steeds sneller groeien, wordt het nog belangrijker het kennisniveau van onze mensen snel op niveau te krijgen. Daar wil ik graag verder aan bijdragen.”

Iets betekenen voor anderen

“De aandacht voor mens en maatschappij speelt bij Bizzomate ook een belangrijke rol. Toen ik negen jaar geleden begon, was daar al veel aandacht voor en dat is nog steeds zo. Ik doe zelf nu met collega’s regelmatig klussen voor de Stichting Present in Eindhoven en Dordrecht. Zij matchen bedrijven aan mensen die een hulpvraag hebben. Dan gaan we met een groep collega’s ergens een huis opknappen bij mensen die dat om allerlei redenen niet zelf kunnen. Sowieso is het fijn om even iets met je handen te doen in plaats van met je hoofd. We stappen altijd naar buiten met het idee dat we iemand hebben geholpen die het echt zwaar heeft en dat voelt goed. Ik vind het ook heel waardevol omdat je tijdens het klussen hele andere gesprekken hebt met je collega’s, dus je leert elkaar op een andere manier kennen.” 

Samen leren van fouten

“Wat ik bijzonder vind aan Bizzomate is dat de bedrijfscultuur heel open is en fouten maken mag. Zo ben ik zelf een keer op vakantie gegaan terwijl ik belangrijke data van een klant nog op mijn laptop had staan, niet zo handig. Door dit verhaal eerlijk te delen, hebben we als bedrijf nu de stelregel ‘never quit without a commit’ omarmd, wat betekent dat je je werk altijd op moet slaan op een plek waar iedereen erbij kan voor je op vakantie gaat. Daardoor zullen andere mensen deze fout nu minder snel maken.”  

Is werken bij Bizzomate iets voor jou?
Ben je ook nieuwsgierig naar ons opleidingsprogramma? En zoek je net als Jelle een plek waar je zelf kan groeien en kan bijdragen aan de groei van anderen? Kijk dan eens naar onze vacatures 

Meer lezen?

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Jan werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.

bizzomates

Mark Franken: Ik haal het beste uit mezelf door de organische manier van werken bij Bizzomate

Mark Franken wilde een functie waarin hij veel klantcontact heeft en zelf kan bouwen aan klantoplossingen

blog

Werken met gelukkige en energieke collega’s? Dit doen we bij Bizzomate aan vitaliteit

Om goede prestaties te leveren en ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit is het belangrijk dat iemand zich ook goed voelt.

news

Weer in de top 5 van de Best Workplace van Nederland!

Lees hoe blij we hiermee zijn en wat we gaan doen om volgend jaar minimaal in de top 3 te komen

blog

Quiet quitting? Helemaal niet nodig bij Bizzomate!

Wij hebben gelukkig geen last van deze tiktok-trend. Hoe we dat doen? Dat lees je in onze nieuwste blog

blog

10 jaar MVO: “In weinig tijd kun je veel betekenen voor anderen”

MVO zit sinds de oprichting al in ons DNA. Ontdek wat dat ons heeft gebracht en raak geïnspireerd door drie mooie MVO-projecten

blog

Zo zorgen we bij Bizzomate dat je écht kunt doen waar je goed in bent

Hoe ontdek je waar je energie van krijgt in je werk? Een drijfverenanalyse van Profile Dynamics helpt je daarbij

bizzomates

Dennes: “Anne verruimt mijn blik op het leven en geeft me zelfvertrouwen.”

Onze collega Anne is wandelmaatje van Dennes. De wandelingen met Anne zijn heel betekenisvol voor hem en geven hem weer zelfvertrouwen.

blog

Jan Boekel: “Mijn eerste rol paste niet bij mij, toch kreeg ik de ruimte om te groeien”

Jan werkt bijna 4 jaar bij Bizzomate, kwam binnen als Mendix-consultant maar heeft nu een heel andere rol.

blog

Vijf lessen over het bouwen van een succesvol IT-consultancybedrijf

In een blog op Consultancy.nl deelt Marc Gelissen zijn 5 lessen om tot een succesvol IT-consultancybedrijf te komen.

blog

Karin: “Mede dankzij Jort voel ik me weer onderdeel van het gewone leven”

Onze Collega Jort is al twee jaar MVO-maatje van Karin. Ontdek waarom zij zoveel positieve energie krijgt van haar wandelingen met Jort.