Samen groeien - Samen lezen

We laten ons graag inspireren en dat doen we door veel podcasts te luisteren en boeken te lezen. Kennis over de boeken delen we met elkaar in kennissessies en zetten we in in onze methoden en werkwijze. Hieronder enkele voorbeelden.

Waar gaat het over?

In het boek beschrijven de auteurs twee verschillende soorten leiders, Diminishers en Multipliers. Multipliers zijn leiders die groei en creativiteit van hun werknemers aanmoedigen, terwijl Diminishers degenen zijn die de productiviteit van hun werknemers belemmeren en anderszins op een minimum houden. De auteurs geven wat zij beschouwen als oplossingen en begeleiding voor de kwesties die zij in het boek aan de orde stellen. Draai het boek om te zien waar het boek over gaat

Multipliers

Favoriet van Marc (en steeds meer anderen)

Waarom hebben we dit gelezen?
Wij zijn een platte organisatie en willen dat ook blijven, dus geen managers en hiƫrarchie. Dat vraagt wat van al onze mensen, zowel van de partners (gidsen) als de andere Bizzomates. Hoe stimuleer je mensen om eigenaarschap te nemen en het beste uit alles te willen halen?

Meer over dit boek

Waar gaat het over?

Dit boekt zoemt in op de 2de eigenschap uit "The 7 Habits of Highly Effective People" van Stephen Covey. Effectieve mensen worden gemotiveerd door hun eigen missie en hun leven leiden volgens bepaalde principes. Ineffectieve mensen volgen de agenda van anderen en laten hun leven bepalen door zaken die zich toevallig aandienen. Eigenschap 2, Begin met het einde voor ogen, gaat hierover. Maar hoe ontdek je dan volgens welke waarden jij leeft en welke missie je hebt? Met praktische oefeningen en opdrachten ontwerp je een persoonlijke missie.

Begin met het einde

Favoriet van Anne

Waarom hebben we dit gelezen?
Wij zetten sterk in op groei, maar what's in it for you? Waarom zou je willen blijven groeien? Als je een helder beeld hebt van waar je uiteindelijk zou willen staan, waar je echt energie van krijgt, is het eenvoudiger om op de korte termijn aan doelen te werken waar je het nut van inzit en uit kan kijken naar hert resultaat. Hoe kom je er (relatief) eenvoudig achter waar je dan uiteindelijk naar toe wil? Wat is jouw persoonlijke missie?

Meer over dit boek

Waar gaat het over?

Scrum is het meest succesvolle raamwerk voor agile productontwikkeling en er is veel geschreven over hoe het Scrum proces te volgen, maar de sleutel tot succes ligt in de leiderschapsvaardigheden van de product owner. Product Mastery verkent de eigenschappen van de beste product owners en geeft inzicht in het verschil tussen goed en geweldig product owner-schap en legt uit hoe de beste product owners DRIVEN zijn om succesvol te zijn. Dit boek legt de vele verantwoordelijkheden van een product owner uit en hoe je al die verantwoordelijkheden in balans brengt. Het legt niet alleen uit hoe een product owner zich moet gedragen, maar ook welke tools je kunt gebruiken om toe te werken naar een nuttig en waardevol product.

Product Mastery

Favoriet van Erik

Waarom hebben we dit gelezen?
Het succes van een project staat of valt met een goede Product Owner en deze rol wordt over het algemeen ingevuld vanuit de klant. Meestal is het de eerste keer dat de PO deze rol heeft en hebben wij een coachende rol voor de PO. Dit boek heeft ons veel geleerd en zo groeit de klant.

Meer over dit boek